ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τρίτη 20/1, δύο συναδέλφισσες από τη Συσπείρωση Εργαζομένων στο ΥΠΕΠΘ, δέχτηκαν έντονη φραστική επίθεση με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς από τον υφυπουργό κ. Λυκουρέντζο. Το περιστατικό σημειώθηκε όταν οι συναδέλφισσες κολλούσαν στο ισόγειο του κτιρίου την αφίσα της «Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων για την αλληλεγγύη στην Κ. Κούνεβα & την κατάργηση του δουλεμπορίου στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα» η οποία καλεί στην συγκέντρωση στα Προπύλαια την Πέμπτη 22/1 και διαδήλωση στο Υπουργείο Απασχόλησης.
«Μου χαλάτε την αισθητική του κτιρίου», «έχετε κάνει το κτίριο αχούρι», «αυτά που κάνετε είναι ηλιθιότητες» είναι μερικά από αυτά που ξεστόμισε ο κ. Λυκουρέντζος φωνάζοντας.
Δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι οποιαδήποτε προσπάθεια να περισταλούν οι συνδικαλιστικές ελευθερίες και η ελευθερία του λόγου δεν θα περάσει. Αφίσες και ανακοινώσεις θα μοιράζονται και θα αναρτώνται σε όλο το υπουργείο όσο κι αν αυτό ενοχλεί. Καταλαβαίνουμε βέβαια ότι αυτό που ενοχλεί είναι το περιεχόμενό τους και όχι η αισθητική πλευρά του ζητήματος.
Το κτίριο έχει πολλά προβλήματα και όχι μόνο αισθητικά:

-Ματαιώθηκε η δημιουργία του παιδικού σταθμού για τα παιδιά των εργαζόμενων με την αιτιολογία ότι υπάρχει ακτινοβολία λόγω της λειτουργίας του υποσταθμού στο υπόγειο. Γιατί δεν δίνουν στο σύλλογο τα στοιχεία για τις μετρήσεις που έγιναν; Εάν ο λόγος είναι πραγματικός και δεν αποτελεί πρόσχημα, τότε η υγεία των εργαζόμενων διατρέχει σοβαρό κίνδυνο. Απαιτούμε άμεση ενημέρωση και λύση του προβλήματος. Ο παιδικός σταθμός πρέπει να φτιαχτεί και να λειτουργήσει με τη νέα σχολική χρονιά και μέχρι τότε να καταβληθεί αναδρομικά επίδομα, έστω για τη χρονιά που διανύουμε, στους συναδέλφους που έχουν παιδιά σε παιδικούς σταθμούς.

-Να μπουν επιτέλους κουρτίνες στα παράθυρα. Όλα τα εξωτερικά γραφεία είναι γεμάτα χαρτόνια για να προστατευόμαστε από τον ήλιο. Αυτό δεν θίγει την αισθητική μας;

-Να φτιαχτούν όσα παράθυρα έχουν πρόβλημα. Για πάνω από ένα χρόνο υπάρχει σημείωμα να μην ανοίγονται γιατί είναι επικίνδυνα. Είχε προηγηθεί πτώση ενός τέτοιου παράθυρου πάνω σε γραφείο και ευτυχώς εκείνη την ώρα η συναδέλφισσα δεν καθόταν στη θέση της.

-Η αισθητική μας δεν θίγεται όταν το ισόγειο του κτιρίου τουλάχιστον μία φορά τη βδομάδα μετατρέπεται σε αίθουσα συνεστιάσεων; Τα χρήματα που δαπανώνται γι’ αυτές τις δημοσιοσχεσίτικες εκδηλώσεις το μόνο που εξυπηρετούν είναι το προφίλ του κάθε υπουργού και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να καταγράφονται σαν δαπάνες για την παιδεία. Αναφερόμαστε στην περίοδο που υπουργός παιδείας ήταν ο κ. Στυλιανίδης, μένει να δούμε αν την ίδια τακτική θα ακολουθήσει και ο κ. Σπηλιωτόπουλος.
Απέναντι στην γκρίζα πραγματικότητα που οι κυβερνώντες
φτιάχνουν για μας,
Εμείς προτάσσουμε την πολυχρωμία των αφισών,
των κινημάτων και της αλληλεγγύης.

Συσπείρωση Εργαζομένων στο ΥΠΕΠΘ
http://sispeirosiypepth.blogspot.com/
sispirosi_ypepth@yahoo.gr

No comments:

Post a Comment