ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ, ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ.

Με ανακοινώσεις τύπου «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» η κυβέρνηση της Ν.Δ. οδηγεί στο πάγωμα των μισθών και δίνει πράσινο φως στους βιομηχάνους για χιλιάδες απολύσεις και μείωση των ωρών εργασίας και των μισθών. Οι γραφειοκράτες της Ε.Ε. επιβάλλουν ληστρική επίθεση στους εργαζομένους με το Σύμφωνο Σταθερότητας και την επιτήρηση, απαιτούν νέα μέτρα λιτότητας και ζητούν να αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης των γυναικών. Με νέα αστυνομικά μέτρα και ένταση της καταστολής προσπαθούν να πάρουν τη ρεβάνς από την εξέγερση του Δεκέμβρη και να αποτρέψουν τις επερχόμενες κοινωνικές εκρήξεις που θα φέρει η φτώχεια και η περιθωριοποίηση μεγάλων κομματιών εργαζόμενων και νεολαίας.

Η αναμενόμενη για πολλούς οικονομική κρίση που δημιουργήθηκε από την έμφυτη τάση του κεφαλαίου να αυξάνει συνεχώς και με κάθε τρόπο τα κέρδη του, γίνεται όχημα για μια ολοκληρωτική αναδιανομή του πλούτου υπέρ αυτών που χρόνια τώρα κέρδιζαν και απομυζούσαν τους εργαζόμενους και δε θέλουν να δουν τα κέρδη τους να μειώνονται.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ δε θέλουν και δεν μπορούν πια, γιατί στα μάτια των εργαζόμενων είναι τελείως ανυπόληπτες, να οργανώσουν την αντίσταση στα επερχόμενα μέτρα. Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση στο χώρο μας όπου το διοικητικό συμβούλιο έχει ρίξει το σύλλογο σε πλήρη αδράνεια και η ΠΟΣΥΠ κάνει «αγωνιστικό» συνέδριο σε πολυτελές ξενοδοχείο με τα έξοδα καλυμμένα από το Κ.Π.Σ., ενώ, από τους χώρους δουλειάς και τα προβλήματα που υπάρχουν, είναι εξαφανισμένη.

Μόνο όταν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πάρουν τους αγώνες στα χέρια τους, με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, υπάρχει δυνατότητα ανατροπής αυτής της πολιτικής. Με συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς και απεργίες και διαμαρτυρίες που να μπλοκάρουν την παραγωγή και τις υπηρεσίες και να δημιουργούν πολιτικό κόστος στην κυβέρνηση μπορούμε να νικήσουμε.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ:
- Κανένα πάγωμα μισθών, 1,400 € κατώτερος μισθός.
- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, χωρίς μείωση των αποδοχών.
- Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια δουλειάς ίση με τον καταληκτικό μισθό. Ενιαία ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους τους ασφαλισμένους, χωρίς κατηγοριοποιήσεις σε «παλιούς» και «νέους», χωρίς μειώσεις λόγω διαδοχικής ασφάλισης.
- Άμεση κάλυψη των ελλειμμάτων των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να επιστραφούν τα κλεμμένα!
- Δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας περίθαλψη και παιδεία για όλους.
- Όχι στην ελαστική εργασία, στα stage, στην επενοικιαζόμενη εργασία. Όλες οι ανάγκες να καλύπτονται από τακτικούς υπαλλήλους, κατάργηση του δουλεμπορίου.
- Απαγόρευση των απολύσεων δια νόμου.
- Έξω οι νόμοι της αγοράς από τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.
- Να καταργηθούν οι τρομονόμοι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 11:00 ΠΜ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΥΠΕΠΘ

No comments:

Post a Comment