ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΕΡΓΑΣΙΑ -ΠΑΙΔΕΙΑ

H πολιτική που δολοφονεί δεκαπεντάχρονα παιδιά είναι η ίδια πολιτική που καταργεί τα δικαιώματα και καταπατά τις ανάγκες μιας ολόκληρης κοινωνίας. Η πολιτική που επιβάλει τη λιτότητα, τις μαζικές απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, την ελαστική εργασία, η πολιτική που έκανε πλιάτσικο στα ασφαλιστικά ταμεία και στο εισόδημα των εργαζομένων. Είναι η ίδια πολιτική που χαράχτηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Η οργή απέναντι σ’ όλα αυτά και στο ζοφερό μέλλον που μας επιφυλάσσουν προκειμένου το κεφάλαιο να περιφρουρήσει τα κέρδη του, είναι ο υποκινητής της νεολαιίστικης εξέγερσης που ζούμε.
Σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή που οι εργαζόμενοι πρέπει να προβάλουν τις διεκδικήσεις τους, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ δεν θέλουν να οργανώσουν τον αγώνα. Στην απεργία στις 10/12 ανέστειλαν την προγραμματισμένη διαδήλωση και στήριξαν ουσιαστικά την κυβέρνηση και το κλίμα τρομοκρατίας που επιχείρησε να περάσει. Όμως χιλιάδες εργαζομένων, μαζί με κάποιες ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΔΕΠ) και αρκετά πρωτοβάθμια σωματεία έσπασαν τη συναίνεση και την υποταγή στο δρόμο. Χαρακτηριστικό για τις προθέσεις της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας είναι το γεγονός ότι παρά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, η ΑΔΕΔΥ καλεί στις 18/12, ημέρα του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που θα γίνει στα Προπύλαια, σε συγκέντρωση στο Υπ. Υγείας!!!
Τώρα είναι οι ώρα οι εργαζόμενοι να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους. Με γενικές συνελεύσεις, μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία τους και με συντονισμό από τα κάτω. Με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και επιτροπές αγώνα, να καθορίσουν το περιεχόμενο και τις μορφές του αγώνα.
Όλοι στη στάση εργασίας στις 18 Δεκέμβρη από τις 11.30 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου και στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια.
-Να ανατραπεί η πολιτική της λιτότητας και της καταστολής.
-Να τιμωρηθούν οι αυτουργοί του εγκλήματος.
-Αντιστεκόμαστε στην κρατική καταστολή και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη διαδήλωση.
-Άμεση αποφυλάκιση όλων των συλληφθέντων διαδηλωτών και παύση κάθε δίωξής τους.
-Διάλυση των κατασταλτικών μηχανισμών ΜΑΤ – ΟΠΚΕ- ΕΚΑΜ. Διάλυση του σώματος των ειδικών φρουρών.
-Κατάργηση του τρομονόμου που σήμερα χρησιμοποιείται ενάντια σε μαθητές αποκαλύπτοντας ότι ο πραγματικός στόχος είναι ο εχθρός λαός.
-Αυξήσεις στους μισθούς. Μέτρα για την ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος και όχι για τους τραπεζίτες και τους βιομήχανους.
-Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Μείωση των ορίων ηλικίας, αυξήσεις στις συντάξεις.
-Όχι σε κάθε μορφή ελαστικής εργασίας (stage κ.λ.π.). Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
-Όχι στην παιδεία της αγοράς και τις οδηγίες της Ε.Ε. Κατάργηση των ΚΕΣ. Κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων.
Καλούμε σε συζήτηση συντονισμού μεταξύ εργαζόμενων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, πρωτοβάθμιων σωματείων και ανέργων, την Πέμπτη 18/12 μετά το τέλος της διαδήλωσης στη Νομική.
Μαρούσι, 17/12/2008
Συσπείρωση Εργαζομένων στο ΥΠΕΠΘ.

No comments:

Post a Comment