Τις τελευταίες μέρες με τις απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς όλοι ταλαιπωρούμαστε και δυσκολευόμαστε εξαιρετικά. Ταυτόχρονα γινόμαστε μάρτυρες της προσπάθειας που κάνει η κυβέρνηση, με τη βοήθεια των γνωστών μεγαλοδημοσιογράφων, να στρέψει την κοινωνία ενάντια στους απεργούς φορτώνοντάς τους την ευθύνη για τα προβλήματα στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Για μας είναι καθαρό ότι τα μέτρα που ανακοινώνονται έχουν σαν τελικό στόχο την ιδιωτικοποίηση των Μ.Μ.Μ. και θα έχουν σαν αποτέλεσμα:

Μεγάλες αυξήσεις στα εισιτήρια, κατάργηση του ενιαίου εισιτήριου, κατάργηση των περισσότερων από τα μειωμένα και τα ελευθέρας.

Περικοπή δρομολογίων και γραμμών με αποτέλεσμα χειρότερη εξυπηρέτηση, στριμωξίδι και χάσιμο χρόνου για τους επιβάτες.

Ελλιπή συντήρηση και κατά συνέπεια αυξημένο κίνδυνο για ατυχήματα.

Απολύσεις, μείωση μισθών και χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας για τους εργαζόμενους στα Μ.Μ.Μ.

Για όλα τα παραπάνω και επειδή ξέρουμε καλά ότι για τα σκάνδαλα, τις μίζες και την κακοδιαχείρηση φταίνε οι κυβερνήσεις και οι διορισμένες από αυτές διοικήσεις, απαντάμε και σε αυτούς και στους αστέρες των δελτίων των 8 ότι:

Παρά την ταλαιπωρία σήμερα, είμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες των εργαζόμενων στα Μ.Μ.Μ. γιατί αφορούν και τη δική μας ζωή. Η μετακίνηση πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν κοινωνικό αγαθό και όχι σαν εμπόρευμα. Όλο το εργατικό κίνημα και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα πρέπει να εκφράσει την έμπρακτη αλληλεγγύη του σ’ αυτή την κρίσιμη για τις δημόσιες συγκοινωνίες στιγμή.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

Συσπείρωση Εργαζόμενων στο Υπουργείο Παιδείας.

http://sispeirosiypepth.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment