Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου γύρω στους 50 φοιτητές και φοιτήτριες της ΠΑΣΠ μπήκαν στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου με τα πανό και τα συνθήματά τους και στη συνέχεια μπήκαν και στο ισόγειο του κτιρίου όπου παρέμειναν αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα. Αυτή τη φορά τους διαμαρτυρόμενους δεν περίμεναν οι γνωστές διμοιρίες των ΜΑΤ που έχουν επιφορτιστεί με το καθήκον της υποδοχής όποιου θελήσει να εκφράσει τη διαφωνία του με την πολιτική του Υπουργείου. Φοιτητές, μαθητές καθηγητές, δάσκαλοι, ωρομίσθιοι, αναπληρωτές και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, καθαρίστριες των σχολείων, όλοι όσοι έχουν συγκεντρωθεί κατά καιρούς, έχουν μείνει έξω από τις πύλες του Υπουργείου και συχνά έχουν αντιμετωπίσει την αστυνομική βία. Η συγκεκριμένη ομάδα φοιτητών όμως είχε διαφορετική αντιμετώπιση γιατί αποτελούνταν από μέλη της ΠΑΣΠ, της κυβερνητικής παράταξης στα πανεπιστήμια και προφανώς είχε προηγηθεί συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και είχαν δοθεί εντολές να μην εμποδιστούν. Κατά τη γνώμη μας αυτό έγινε με διπλή στόχευση:

Πρώτον για να δοθεί η δυνατότητα στους ΠΑΣΠίτες να εμφανιστούν ως αγωνιζόμενοι φοιτητές και επειδή στα Πανεπιστήμια δεν πρέπει να είναι και τόσο ευπρόσδεκτοι αυτή την περίοδο, θεώρησαν πιο οικείο έδαφος αυτό του Υπουργείου.

Δεύτερον για να δοθεί η δυνατότητα και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να εμφανίσει ένα δημοκρατικό πρόσωπο, ανεκτικό απέναντι στη διαμαρτυρία. Έτσι προσπαθούνε να περάσουν και το μήνυμα ότι όποιος διαμαρτύρεται ευπρεπώς, με τρόπο ακίνδυνο για την εξουσία, είναι ανεκτός, όποιος όμως ξεπερνά τα όρια και απειλεί την πολιτική τους θα δέχεται την κρατική βία και τρομοκρατία. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που οι ΠΑΣΠίτες έμπαιναν στο Υπουργείο, τα ΑΜΕΑ που διαδήλωναν στο Σύνταγμα έβρισκαν μπροστά τους παραταγμένες τις κλούβες και τις διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ οι φοιτητές που διαδήλωσαν την προηγούμενη μέρα δοκίμασαν στις πλάτες και τα κεφάλια τους τι θα πει «σοσιαλισμός». Δεν ξεχνάμε τους μαθητές που σέρνονται δικαστήρια, τις εισαγγελικές εντολές ενάντια στις καταλήψεις τους, το χτύπημα και την κατασυκοφάντηση καθενός που αγωνίζεται, την κήρυξη απεργιών ως παράνομες, τις «ζαρντινιέρες» και την ανοιχτή συνεργασία της αστυνομίας με χρυσαυγίτες ενάντια σε διαδηλωτές και μετανάστες.

Τέλος καταγγέλλουμε τη δημιουργία κλίματος στρατιωτικού νόμου με τον αποκλεισμό του κέντρου από σήμερα το πρωί με στόχο την τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων ενόψει των διαδηλώσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που στην εποχή του Δ.Ν.Τ. αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 12 μ.μ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

6/12/2010

Συσπείρωση Εργαζόμενων στο Υπουργείο Παιδείας.

No comments:

Post a Comment