Αλληλεγγύη στον λαό της Λιβύης - Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στην στρατιωτική επέμβαση.

Οι μέχρι τώρα συνέταιροι του Καντάφι, με τους “ανθρωπιστικούς” τους βομβαρδισμούς και στη συνέχεια και με χερσαίες επιχειρήσεις προσπαθούν να επιβάλουν τον έλεγχό τους στην εξεγερμένη Λιβύη και στη Β. Αφρική γενικότερα. Καταλαβαίνουν ότι το καθεστώς, ακόμα κι αν δεν καταρρεύσει άμεσα κάτω από τον ηρωικό αγώνα του εξεγερμένου λαού ο οποίος πήρε τα όπλα για ψωμί και ελευθερία, σίγουρα δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη σταθερότητα που εξασφάλιζε τα προηγούμενα χρόνια.

Τότε που οι πολυεθνικές του πετρελαίου τα είχανε βρει με το καθεστώς και μαζί εκμεταλλεύονταν τον πλούτο της χώρας αφήνοντας το λαό να ζει σε συνθήκες εξαθλίωσης και εφαρμόζοντας άγρια καταστολή σε όποιον σήκωνε κεφάλι.

Θέλοντας λοιπόν να ελέγξουν τις από δω και πέρα εξελίξεις και την όποια κυβέρνηση προκύψει μετά την πτώση του Καντάφι, για άλλη μια φορά προσπαθούν στο όνομα της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού να νομιμοποιήσουν την εγκληματική τους στρατιωτική επέμβαση και παρουσία στην περιοχή. Από κοντά και η ελληνική κυβέρνηση διεκδικεί μερίδιο στη μοιρασιά και μας σέρνει σε έναν επικίνδυνο δρόμο με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ποιοι θα επιβάλουν τη δημοκρατία στη Λιβύη; Αυτοί που αντιμετωπίζουν τους ίδιους τους λαούς των ευρωπαϊκών χωρών σαν εσωτερικό εχθρό και εναντίον τους θωρακίζουν τα κράτη ξέροντας ότι οι εξεγέρσεις στη Β. Αφρική είναι εικόνες από το μέλλον μας;

Έχουμε χρέος τώρα να σταματήσουμε κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Λιβύης, πριν να είναι αργά.

Να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στον εξεγερμένο ηρωικό λαό της Λιβύης, να μην επιτρέψουμε να τον καταστείλουν και να τον σφαγιάσουν στο όνομά μας.

Κάτω ο Καντάφι και όλες οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις σε Β. Αφρική και Ευρώπη.

Κοινός αγώνας των από κάτω για ψωμί και ελευθερία.

Συσπείρωση Εργαζόμενων στο Υπουργείο Παιδείας

http://sispeirosiypepth.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment