ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ.

Είμαστε αλληλέγγυοι στους μετανάστες απεργούς πείνας όχι μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους αλλά γιατί ο αγώνας τους είναι κομμάτι του αγώνα όλης της κοινωνίας ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, τη φτώχεια, την περιθωριοποίηση.

Η κυβέρνηση και τα Μ.Μ.Ε. στοχοποιούν τους μετανάστες σαν υπαίτιους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. Το ίδιο κάνουν όμως και με τους δημόσιους υπαλλήλους, τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ρετιρέ και κοπρίτες τους αποκαλούν. Την τακτική του διαίρει και βασίλευε ακολουθούν κάθε φορά που θέλουν να περικόψουν δικαιώματα και κατακτήσεις. Στόχος τους να μας οδηγήσουν στον κοινωνικό κανιβαλισμό, να φαγωθούμε οι φτωχοί μεταξύ μας, προκειμένου να ελέγξουν τη λαϊκή οργή για να μη στραφεί εναντίον τους. Η λογική που λέει ότι υπάρχουν άνθρωποι λαθραίοι, άνθρωποι που περισσεύουν, είναι ίδια με τη λογική που λέει ότι ο άνεργος, ο άρρωστος, ο ηλικιωμένος, είναι ζημιογόνοι και πρέπει να πεταχτούν στο περιθώριο.

Η κερδοφορία του ελληνικού καπιταλισμού οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην υπερεκμετάλλευση των μεταναστών, οι οποίοι έχουν ποτίσει με το αίμα και τον ιδρώτα τους τα μεγάλα έργα, τα εργοστάσια, τα ναυπηγεία, τα χωράφια.

Ελληνικά στρατεύματα συμμετέχουν στο στρατό κατοχής σε Ιράκ, Αφγανιστάν και αλλού, στηρίζοντας την καταλήστευση του πλούτου αυτών των χωρών, δολοφονώντας αμάχους, στηρίζοντας δωσίλογες κυβερνήσεις. Το ελληνικό κράτος συνεργάζεται στενά, στηρίζει στρατιωτικά και πολιτικά το κράτος –τρομοκράτη του Ισραήλ.

Οι μετανάστες απεργοί πείνας, δεν ζητιανεύουν, δεν εκλιπαρούν. ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ. Ρισκάρουν τη ζωή τους για αξιοπρέπεια και ίσα δικαιώματα. Ας διδαχτούμε απ’ τον αγώνα τους κι ας σταθούμε στο πλευρό τους γνωρίζοντας ότι αν τους αφήσουμε ανυπεράσπιστους απέναντι στην καταστολή ανοίγει ο δρόμος για το τσάκισμα και των δικών μας δικαιωμάτων.

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΣΕ ΙΡΑΚ, ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ. ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ Ε.Ε.

Συσπείρωση Εργαζόμενων στο Υπουργείο Παιδείας

http://sispeirosiypepth.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment