ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 11 ΜΑΡΤΗ

Συνάδερφοι/σσες,

Τα μέτρα που πέρασε η κυβέρνηση σημαίνουν πρακτικά την περικοπή δύο μισθών (μείωση επιδομάτων 12%, περικοπή 30% του 13ου και 14ου μισθού, κατάργηση για την πλειοψηφία των υπαλλήλων του επιδόματος εξετάσεων). Αν προσθέσουμε την επιβάρυνση που θα έχουμε και από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, την αύξηση του ΦΠΑ, την αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ κ.λ.π., καταλαβαίνουμε ότι χάνουμε πολύ περισσότερα. Κι έχομε μπροστά μας και το ασφαλιστικό... Όλα δείχνουν ότι μπήκαμε σε μια περίοδο όπου όλα όσα είχαμε μέχρι τώρα σαν δεδομένα δεν ισχύουν.

Δεν χτυπιούνται μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι. Τα μέτρα αφορούν όλη την κοινωνία. Θα ακολουθήσουν κι άλλα το επόμενο διάστημα. Λογικές που υπήρχαν μέχρι τώρα και που λέγανε εμένα η τάδε ρύθμιση δεν με πιάνει, εγώ θα τη γλιτώσω, εγώ είμαι παλιός και είμαι εξασφαλισμένος, δεν έχουν πια καμία βάση. Η κυβέρνηση έχει φροντίσει τα μέτρα να μας πιάσουν ΟΛΟΥΣ.

Κυβέρνηση, ΣΕΒ, αξιωματούχοι της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα μέτρα είναι μονόδρομος. Μας ζητούν να πληρώσουμε την κρίση λες και μοιραστήκαμε και τα κέρδη τους. Η κρίση είναι κρίση του συστήματός τους, είναι αποτέλεσμα της ακόρεστης δίψας του κεφαλαίου για περισσότερα κέρδη. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι σπατάλη είναι τα λεφτά για τους μισθούς μας, την ασφάλιση, την υγεία και την παιδεία και όχι τα τεράστια ποσά για την τρελή κούρσα των πολεμικών εξοπλισμών, τα δις για να "στηρίξουν" τις φούσκες των τραπεζιτών/ επενδυτικών εταιρειών. Όλοι αυτοί που επικαλούνται σήμερα τον πατριωτισμό μας και μας ζητάνε να κάνουμε θυσίες, το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, τρώνε με χρυσά κουτάλια, λυμαίνονται τη δημόσια περιουσία, τη δημόσια γη και τους φυσικούς πόρους, είναι βουτηγμένοι στη μίζα και τη συνδιαλλαγή, αποσιωπούν την εκτεταμένη και συνειδητή ανοχή απέναντι στη φοροδιαφυγή των επιχειρήσεων, την εισφοροδιαφυγή των εργοδοτών και τη λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων.

Θα προσπαθήσουν να στρέψουν την αγανάκτησή μας σε λάθος κατεύθυνση. Τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα ενάντια στους δημόσιους. Τους νέους ενάντια στους παλιούς. Τους ντόπιους ενάντια στους μετανάστες. Τους Έλληνες ενάντια στους εργαζόμενους άλλων ευρωπαϊκών χωρών οι οποίοι δέχονται κι αυτοί την ίδια επίθεση στα δικαιώματά τους από την ίδια συμμορία κεφαλαιοκρατών και τους πολιτικούς τους υπαλλήλους. Ας μην τους κάνουμε τη χάρη.

Τώρα είναι η ώρα η κοινωνία να περάσει στην αντεπίθεση. Όχι για να υπερασπιστεί την προηγούμενη κατάσταση, τη μιζέρια και την αλλοτρίωση που και πριν τα μέτρα βιώναμε. Αλλά για να διεκδικήσει μια άλλη κατάσταση όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο αλλά σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, από το περιβάλλον που ζούμε μέχρι το περιεχόμενο της εργασίας, τα πάντα.

Απέναντί μας έχουμε και την πουλημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία η οποία θα κάνει τα πάντα για να μην ξεσπάσουν γενικευμένοι και δυναμικοί αγώνες. Θα προσπαθήσουν να περιορίσουν τις αντιδράσεις στις γνωστές ελεγχόμενες φιέστες και τις διεκδικήσεις στα γνωστά συντεχνιακά αιτήματα. Ας αντιτάξουμε την άμεση δημοκρατία, την αντίσταση και την αλληλεγγύη με όλους τους εργαζόμενους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 11 ΜΑΡΤΗ

-Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των εργαζόμενων για την κρίση που δημιούργησε το κεφάλαιο. Να ανατραπεί η οικονομική πολιτική, να σπάσει το αντιλαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας, απειθαρχία στην ΟΝΕ - Ε.Ε. Αυξήσεις στους βασικούς μισθούς για να ζούμε αξιοπρεπώς από μία μόνο δουλειά. 1500 αρχικός μισθός.
-Μόνιμη, σταθερή και πλήρη δουλειά σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Απαγόρευση των απολύσεων. Κατάργηση της ελαστικής εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
-Πλήρη δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση, δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη για όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

Συσπείρωση Εργαζόμενων στο ΥΠΕΠΘ